GeriSebze Yemeği Tarifleri Yoğurt soslu patates topları tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Yoğurt soslu patates topları tarifi

Yoğurt soslu patates topları tarifi
ECE KIZIN MUTFAĞI adlı okurumuzun gönderdiği Yoğurt soslu patates topları tarifi

Patates püresinin üzerine dökülen sarımsaklı yoğurtla çok basit ve leziz bir tarif.

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 4-5 adet patates
  • 2 adet kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 kase yoğurt
  • 2 diş sarımsak
  • Kırmızı biberli yağ
  • Nane
  • Pul biber
  • Tuz
  • Karabiber

Yoğurt soslu patates topları tarifi Nasıl yapılır?

Patatesleri soyup yıkayın ve iri parçalar halinde doğrayın. Üzerini örtecek kadar su koyarak haşlayın. Haşlanan patateslerin suyunu süzerek ezici ile ezin.

Az sıvı yağda ince doğranmış soğanları pembeleşene kadar kavurun. 1 yemek kaşığı salça ekleyerek 1-2 dakika daha kavurup ocaktan alarak patateslere ilave edin. Tuz ve karabiberi de ekleyerek yoğurun. Cevizden büyük top şeklinde yuvarlayın ve servis tabağına alın.

Sarımsakları ezerek yoğurda ilave edin. Patates toplarının üzerine sarımsaklı yoğurt ve kırmızı biberli yağ gezdirerek, nane ve pul biberle süsleyin.