Yılbaşı tavuğu tarifi (İç pilavlı)
Yılbaşı gecesi hindi dolması tercih etmeyenler için alternatif olan tavuk dolması sofralarda yumuşacık etiyle damak çatlatmaya geliyor. İç pilavlı tavuk dolması ya da yılbaşı tavuğu olarak da bilinen bu tarif hem kolay pişiyor, hem de çıtır çıtır lezzetinin yanında iç pilavıyla sevdiklerinize lezzet şöleni yaşatacak. Yılbaşı tavuğu nasıl yapılır, nasıl pişirilir merak ediyorsanız, işte hemen aşağıda yılbaşı tavuğu tarifi detayları...
Yapımı için malzemeler
- 1 adet bütün tavuk
- 2 adet havuç
- 15 adet arpacık soğan
- Taze kekik
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- Tuz
- Karabiber
- Üzerine dilerseniz kızarması için bal ya da pekmez
İç pilav için:
- 1 adet soğan
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 su bardağı baldo pirinç
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 2 tatlı kaşığı yenibahar
- 3 yemek kaşığı kuş üzümü
- 2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
- 10-12 adet kestane
- 1 tatlı kaşığı tuz
Yılbaşı tavuğu tarifi (İç pilavlı) Nasıl yapılır?
Öncelikle iç pilavı hazırlayarak işe başlayın.
Tereyağını ve sıvı yağı bir tencereye alın.
Küp küp doğradığınız soğanları pembeleşene kadar kavurun.
İçine dolmalık fıstıkları ilave edin.
Suda bekletip yıkadığınız pirinçleri de ilave edip pirinçler şeffaflaşana kadar kavurun.
Kuş üzümü, haşlanmış kestane ve geriye kalan tüm baharatları da ekledikten sonra tekrar karıştırın.
3 bardak kadar sıcak su ekleyip pilavınızı pişirin ve dinlenmeye alın.
Tavuğun her yerini tereyağı ile iyice yağlayın.
Dilerseniz bu aşamada fırça ile pekmez ya da bal sürebilirsiniz.
Kalan tereyağını, havuç ve arpacık soğanları tavuğun içine yerleştirin.
Taze kekiği de tavuğun üzerine ve iç kısmına yerleştirdikten sonra pişirme torbasında 200 derecede üzeri kızarana kadar pişirin.
Pişen tavuğu fırından çıkarın. İçindeki sebzeleri servis tabağına alın. Sebzelerin yerine iç pilavı doldurun.
Yılbaşı tavuğunuz servise hazır! Afiyet olsun.