Yılbaşı pastası tarifi
Görüntüsüyle de lezzetiyle de yılbaşı sofranızın yıldızı olacak bir pasta.
Yapımı için malzemeler
- 12 yumurta
- 6 çay bardağı toz şeker
- 9 yemek kaşığı kakao
- 6 çay bardağı un
- 3 paket kabartma tozu
- 3 paket vanilya
- 1 su bardağı damla çikolata
- 80 gram sütlü çikolata
- 3 su bardağı süt
- Beyaz şeker hamuru
- Kırmızı, yeşil, beyaz kahverengi şeker hamuru
- Yılbaşı süsleri
Yılbaşı pastası tarifi Nasıl yapılır?
Yumurta ve toz şekeri geniş bir karıştırma kabına alıp bir mikser yardımıyla şeker tamamen eriyinceye kadar çırpın. Kakao, un, kabartma tozu, vanilya ve damla çikolatayı ekleyip tekrar çırpın. Kek hamurunu yağladığınız farklı boyutlardaki iki kek kalıbına paylaştırın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35 dakika pişirin.
Keki ıslatmak için çikolatayı benmari usulü eritip sütle karıştırın. Soğuyan keklerinizi çikolatalı sütle ıslatıp üst üste dizin. Beyaz şeker hamurunu ince açıp keklerin üzerini kaplayın. Renkli şeker hamurlarıyla yaptığınız yılbaşı temalı süsleri pastanızın üzerine yerleştirin. Şeker hamurunun erimemesi için pastanızı bir süre buzdolabında dinlendirdikten sonra servis yapın.