Hürriyet haberlerinden geri kalma, tüm aboneliklerini yönet ve abone ol.
BÜLTENLERİNİ YÖNETHürriyet çatısı altında ilk yazdığım döner konulu yazının üzerinden hemen hemen 1 yıl geçmiş… 365 gün döner yeme tutkusuna sahip olduğumu ve “Her Gün Bir Döner” maceramı bilen dostlar, dönere olan aşkımla bu durumu çok bağdaştıramamışlar.
“Kanalıma hoş geldiniz arkadaşlar, bugün size içi erimiş peynirli mangalda kısır topları yapacağım…”
Her ne kadar janjanlı koltukların, duvarda bisikletli dekorasyonun, burgerden pizzaya 200 çeşit yiyeceğin olduğu mekanlar el üstünde tutulsa da, 40 yıllık salaş lokantaları, gösterişsiz, sadece işine bakan mekanları benim gibi sevenler de var. Bana...
Pazar sabahları western kuşağında izlediğimiz filmlerin bir yerinde kovboylar gece çökünce ateş yakıp şarkılar söylerler, kişisel hikayelerini anlatırlardı. Bu sekans biterken kamera yavaşça açılır, Nevada’nın ıssız karanlığının ortasındaki kamp...
Adı kimi yerde patile, kimi yerde sac böreği... İsmine her ne derseniz deyin, ülkenin her köşesinde karşınıza çıkabilecek en yaygın yiyeceklerden biridir gözleme…
Domatesin, fasulyenin yazın çıktığını bilecek kadar eskide kalmış çocukluğum… Çok düşkündüm domatese, hala da düşkünüm. Annem salataya bugün bile bol domates doğrar, yeşilliği bırakıp domatese dadanacağımı bildiğinden… Buna rağmen domates tatsızlaştı...
<p>"Poşette ne var birader?"</p><p></p><p>"Bomba var."</p><p></p><p>Cümle ağzımdan ilk çıktığında durumun vahametini hemen kavrayamadım ama havalimanı polisinin bakışı idrak yollarımın açılmasına yetti.</p><p></p><p>"Tatlı yani yahu, İzmir...
Geçenlerde yazdığım “peynir” merkezli yazımda, 2019 yılında peynirle ilgili hususlarda ekstra hassas olacağımı belirtmiş, gelişmeleri izleyeceğimi anlatmıştım .