Koray Günyaşar
Lezizz YazarıKoray Günyaşar
Dün çocukluk sofralarında mevsimin ilk meyvesini tattı, en güzel ev yemeklerini yedi, en güzel restoranlara götürüldü. Bugün ise dünyanın en etkili topluluklarından biri Mide Lobisi'nin kurucusu olarak 100 ülkenin mutfağında gezinen, festival-restoran konseptleri tasarlayan, görmediğimiz şehirlerin, girmediğimiz dükkanların lezzetlerini avlamaya çıkan bir "gurman" olarak hayatına devam ediyor.

Tüm Yazıları


Anadolu dönerine yolculuk

Anadolu dönerine yolculuk

Hürriyet çatısı altında ilk yazdığım döner konulu yazının üzerinden hemen hemen 1 yıl geçmiş… 365 gün döner yeme tutkusuna sahip olduğumu ve  “Her Gün Bir Döner” maceramı bilen dostlar, dönere olan aşkımla bu durumu çok bağdaştıramamışlar.

08.02.2020
Niagara Şelalesi gibi akıyordu cheddar…

Niagara Şelalesi gibi akıyordu cheddar…

“Kanalıma hoş geldiniz arkadaşlar, bugün size içi erimiş peynirli mangalda kısır topları yapacağım…”

08.02.2020
Zamana meydan okuyan lokantanın 9 emaresi

Zamana meydan okuyan lokantanın 9 emaresi

Her ne kadar janjanlı koltukların, duvarda bisikletli dekorasyonun, burgerden pizzaya 200 çeşit yiyeceğin olduğu mekanlar el üstünde tutulsa da, 40 yıllık salaş lokantaları, gösterişsiz, sadece işine bakan mekanları benim gibi sevenler de var.  Bana...

08.02.2020
İyi dürümü ararken lavaşın içinde kayboldum

İyi dürümü ararken lavaşın içinde kayboldum

Pazar sabahları western kuşağında izlediğimiz filmlerin bir yerinde kovboylar gece çökünce ateş yakıp şarkılar söylerler, kişisel hikayelerini anlatırlardı. Bu sekans biterken kamera yavaşça açılır,  Nevada’nın ıssız karanlığının ortasındaki kamp...

08.02.2020
Egeli bir teyzeden karidesli gözleme yediniz mi?

Egeli bir teyzeden karidesli gözleme yediniz mi?

Adı kimi yerde patile, kimi yerde sac böreği... İsmine her ne derseniz deyin, ülkenin her köşesinde karşınıza çıkabilecek en yaygın yiyeceklerden biridir gözleme…

08.02.2020
Karnabaharla, pırasayla nasıl barıştım?

Karnabaharla, pırasayla nasıl barıştım?

Domatesin, fasulyenin yazın çıktığını bilecek kadar eskide kalmış çocukluğum… Çok düşkündüm domatese, hala da düşkünüm. Annem salataya bugün bile bol domates doğrar, yeşilliği bırakıp domatese dadanacağımı bildiğinden… Buna rağmen domates tatsızlaştı...

08.02.2020
İzmir'in en 'bomba' tatlısı

İzmir'in en 'bomba' tatlısı

<p>"Poşette ne var birader?"</p><p></p><p>"Bomba var."</p><p></p><p>Cümle ağzımdan ilk çıktığında durumun vahametini hemen kavrayamadım ama havalimanı polisinin bakışı idrak yollarımın açılmasına yetti.</p><p></p><p>"Tatlı yani yahu, İzmir...

08.02.2020
12 inekle dünyanın zirvesinde

12 inekle dünyanın zirvesinde

Geçenlerde yazdığım “peynir” merkezli yazımda, 2019 yılında peynirle ilgili hususlarda ekstra hassas olacağımı belirtmiş, gelişmeleri izleyeceğimi anlatmıştım .

08.02.2020