Gülhan Kara
Lezizz YazarıGülhan Kara
Gülhan Kara

Tüm Yazıları


"Dane-i Pilav"

"Dane-i Pilav"

Geçen haftaki yazımda bulguru ve bulgur pilavlarını anlatmıştım. Bu hafta sırada pirinç var.

08.02.2020
Kokusu topraktan, rengi güneşten

Kokusu topraktan, rengi güneşten

Sofraların en sevilenlerinden biri de tabağımızdaki lezzet taneleri yani pilavlar... Pirinç ve pirinç pilavlarını bir sonraki yazımda anlatacağım. İlk önce Anadolu topraklarından gelen lezzetiyle bulguru ve bulgur pilavlarını anlatmak istedim.

08.02.2020
Kahvaltı candır!

Kahvaltı candır!

Ağız tadıyla güne başlamak çok önemli tabii. Hem psikolojik hem midesel doyum var işin içinde. Kendimizi iyi hissetmek için günün ilk saatlerinde ağzımıza attığımız ilk lokmalar gerçekten çok önemli.  Çünkü beynimizi de midemizi de doyurmamız gereken...

08.02.2020
Balkabağının mucizeleri

Balkabağının mucizeleri

Ekimin en turuncu rengi balkabağı tüm neşesiyle gülümsüyor. Balkabağı deyince sadece kabak tatlısı akla gelmesin. Çorbasından böreğine, kekinden zeytinyağlısına, pilavından ekmeğine salatasına... Balkabağı ile birleşince ortaya çıkan ve damakları...

08.02.2020
Mutfağa ekim, sofraya çorba geldi…

Mutfağa ekim, sofraya çorba geldi…

İlk yazı zordur. Herhangi bir yayına yazı yazmaya başlarken ne yazacağına karar vermek bir yazar için gerçekten zordur. “Nereden başlasam?” “okurlar ne ister?” gibi sorulara cevap aranır. Benim için de bu ilk yazıya giriş yapmak, kafamda uçuşan...

08.02.2020