Belgin Ekmen Yenilmez
Lezizz YazarıBelgin Ekmen Yenilmez
1961 yılında Hatay'da doğdu, halen de Hatay'da yaşıyor. Yemek yapmayı, yeni tarifler denemeyi ve kendinden bir şeyler katmayı çok seviyor. Çocukları ve torunları için girdiği mutfakta olabildiğince üst kuşaklardan öğrendiği tariflere yer vermeye çalışıyor. UNESCO'nun gastronomi şehirleri arasında yer alan Hatay'a ait 600'den fazla yemek çeşidinin belirli bir bölümünü, kendi mutfağında günümüze taşıyor. Hürriyet Lezizz okurlarıyla, evinde yaptığı ve yörede sevilerek tüketilen yemeklerin tariflerini paylaşıyor.

Tüm Yazıları


Evde yapılabilecek ramazan tatlısı: Hatay kömbesi

Evde yapılabilecek ramazan tatlısı: Hatay kömbesi

Bu yıl, o klişeleşen ‘Nerede o eski ramazanlar’ sözünü pratikte yaşadığımız bir dönem geçiriyoruz. Çekirdek ailemizle olabildiğince izole geçirdiğimiz ramazan ayını tamamlarken ümidimizi kaybetmeden, güzel günler göreceğimize inanarak geleneklerimizi...

21.05.2020
Az malzeme ile yağsız, unsuz enfes bir tatlı: Şam tatlısı

Az malzeme ile yağsız, unsuz enfes bir tatlı: Şam tatlısı

Malzemesi az, hazırlanışı kolay, lezzeti ise damak şenlendiren cinsten bir tatlı olan Şam tatlısı, evde çok az malzeme kullanılarak yapılabilir. Farklı yörelerde farklı yapım biçimleri olan Şam tatlısı, Doğu Akdeniz’de ise genellikle yoğurt, un ve...

13.05.2020
Hatay usulü patatesli köfte

Hatay usulü patatesli köfte

Birçok kişinin patatesli köfte denilince aklına gelen ilk portre, fırın tepsisine dilimlenmiş patates ve üzerine ya da aralara dizilmiş köftelerden meydana gelen hafif soslu yemek olur. Ancak şimdi vereceğim tarif, patatesli köfte tanımını hem...

06.05.2020
İftar menüsüne çok yakışır: Hatay usulü içli köfte

İftar menüsüne çok yakışır: Hatay usulü içli köfte

İftar sofraları için bugün ne pişirsem derdini bir kenara bırakıp hem doyurucu hem de lezzetli bir tarif olan Hatay usulü içli köfteyi seçenekleriniz arasına alabilirsiniz. Tarifi her ne kadar emek gerektirse de lezzeti ile tüm yorgunluğu unutturan...

29.04.2020
Şıhıl Mahşi (Şeyh-ül Mahşi) ile bildiğiniz dolmaları unutun!

Şıhıl Mahşi (Şeyh-ül Mahşi) ile bildiğiniz dolmaları unutun!

Dolma deyince çoğumuzun aklına ilk gelen zeytinyağlı dolma olur. Bu tariften sonra ilklerinizi değiştirecek, damağınızda ve aklınızda yer edecek bu lezzete mutfağınızda yeni bir yer açacaksınız. İşte dolmaların şahı olarak bilinen Şıhıl Mahşi ya da...

22.04.2020
Zeytinyağlı bol malzemeli taze kabak ve biber dolması

Zeytinyağlı bol malzemeli taze kabak ve biber dolması

Her dönemin favori yemeklerin dolma, taze kabak ve biberlerin çıkmaya başladığı bugünlerde sofralarınızın baş misafiri olabilir. Hemen herkesin bildiği zeytinyağlı dolma tarifine birkaç ekleme ve dokunuşla birlikte güzel bir lezzet katmak mümkün....

15.04.2020
Taş fırında lezzeti katlanıyor: Fırın türlüsü

Taş fırında lezzeti katlanıyor: Fırın türlüsü

Hem hazırlaması çok kolay hem de çok lezzetli bir yemek olan fırın türlüsü sebzeli fırın kebabı olarak da biliniyor. Yanına yapılan şehriyeli bulgur veya pirinç pilavı ile güzel bir bütünlük sağlıyor ama pilav tüketmeyenler dilerlerse pide ve lavaş...

08.04.2020
Pratik ve ferahlatıcı bir seçenek: Çökelek salatası

Pratik ve ferahlatıcı bir seçenek: Çökelek salatası

Kahvaltıya misafiriniz varsa veya özel ve farklı bir kahvaltı sofrası için menü arıyorsanız çökelek salatası imdadınıza yetişiyor. Hem besleyici hem de ferahlatıcı bir menü olan çökelek salatasının hazırlanışı da oldukça kolay. İşte kahvaltı...

08.04.2020