Belgin Ekmen Yenilmez
Lezizz YazarıBelgin Ekmen Yenilmez
1961 yılında Hatay'da doğdu, halen de Hatay'da yaşıyor. Yemek yapmayı, yeni tarifler denemeyi ve kendinden bir şeyler katmayı çok seviyor. Çocukları ve torunları için girdiği mutfakta olabildiğince üst kuşaklardan öğrendiği tariflere yer vermeye çalışıyor. UNESCO'nun gastronomi şehirleri arasında yer alan Hatay'a ait 600'den fazla yemek çeşidinin belirli bir bölümünü, kendi mutfağında günümüze taşıyor. Hürriyet Lezizz okurlarıyla, evinde yaptığı ve yörede sevilerek tüketilen yemeklerin tariflerini paylaşıyor.

Tüm Yazıları


Bol vitaminli, hastalık düşmanı zeytinyağlı zılk sarması

Bol vitaminli, hastalık düşmanı zeytinyağlı zılk sarması

Değerli okurlarım, bu tarifimde içerdiği zengin vitamin ve mineraller sayesinde hastalıklarla mücadele konusunda etkili olan ve tarifimin ana malzemesini oluşturan pazı ile karşınızdayım. Hemen hemen her bölgede ve şehirde rahatlıkla bulunabilen bu...

08.04.2020
Evde yapılanı tam bir sağlık deposu: Şalgam

Evde yapılanı tam bir sağlık deposu: Şalgam

Hatay, Adana ile komşu olunca şalgamın da sofralarımızda yer almaması ve şehrimizde sevilmemesi mümkün değil. Hemen hemen tüm yemeklerin yanına yakışan şalgamın pek çok yararı da bulunuyor. Evde şalgam yapılışına geçmeden önce birkaç faydasını da...

19.03.2020
Tadı damağınızda kalacak bir lezzet: Belen tava

Tadı damağınızda kalacak bir lezzet: Belen tava

Hatay mutfağının en iyi 10 yemek listesi belirlense üst sıralarda yer alabilecek bir lezzete sahip olan Belen tavayı tüm ihtişamı ile siz de sofralarınızda konuk edebilirsiniz. İşte, Belen tava için ihtiyacınız olan malzemelerin listesi ve oldukça...

19.03.2020
Çiğ köfte lezzetinde Hatay usulü kısır (sarma içi)

Çiğ köfte lezzetinde Hatay usulü kısır (sarma içi)

İçerisinde bulundurduğu yeşillikler ve salçanın mükemmel uyumunun ortaya çıkardığı lezzetle, hem ana öğünlerde hem de misafir sofralarında yer verebileceğiniz Hatay usulü kısır, kolay tarifi ile de cezbediyor. İşte, tat olarak etsiz çiğ köfte ile...

19.03.2020
Lezzetli ve kolay tatlı tarifi: Taş kadayıf

Lezzetli ve kolay tatlı tarifi: Taş kadayıf

Cevizle birlikte mükemmel bir uyuma sahip olan taş kadayıf, her ne kadar künefe ile tanınsa da Antakya mutfağının önemli tatlarından birisidir. Yörede kadayıfçıların üretip sattığı taş kadayıf, birkaç malzeme ile evde de kolayca yapılabiliyor. İşte,...

19.03.2020
Az malzeme ile nefis ve pratik bir lezzet: Arap kebabı

Az malzeme ile nefis ve pratik bir lezzet: Arap kebabı

Arap Kebabı, Hatay yöresinde sıkça tüketilen ve çok az malzeme ile lezzetli ve pratik bir yemek yapmak isteyenlerin ilk tercihleri arasında yer buluyor. İşte, öğle ve akşam menülerinde yer verebileceğiniz Hatay mutfağının temel taşlarından Arap...

20.02.2020
Çay saatlerinin vazgeçilmezi olacak: Hatay usulü çökelekli ıspanaklı gül böreği

Çay saatlerinin vazgeçilmezi olacak: Hatay usulü çökelekli ıspanaklı gül böreği

Beş çayları, misafir ağırlamaları ve özel günlerde menünün eşsiz parçalarından birisi olan Hatay usulü çökelekli ıspanaklı gül böreği, lezzetli ve doyurucu olmasının yanı sıra kolay tarifi ile de tercih sebebi oluyor. İşte pratik ve kolay börek...

20.02.2020
Hatay mutfağından özel bir tat: Tuzlu yoğurt çorbası

Hatay mutfağından özel bir tat: Tuzlu yoğurt çorbası

Odun ateşinde saatlerce kaynatılarak elde edilen tuzlu yoğurt, kahvaltı sofralarına ve pek çok yemeğe lezzet katması dolayısıyla Hatay yöresinin vazgeçilmez lezzetleri arasında yer alıyor. İşte, menünüzde yer verebileceğiniz enfes lezzet tuzlu yoğurt...

09.02.2020