Hürriyet haberlerinden geri kalma, tüm aboneliklerini yönet ve abone ol.
BÜLTENLERİNİ YÖNETHatay civarında ‘şumra’ olarak bilinen rezenenin kattığı lezzetle damaklarda çok hoş bir tat bırakan külçe böreği, kahvaltı ya da ara öğünlerde tüketilebiliyor. İşte Hatay bölgesinin sevilen tatlarından külçe böreğinin tarifi…
Doğu Akdeniz bölgesinde ana yemekle birlikte meze olarak ikram edilen Humus, son yıllarda ününü ülke sınırları dışına da taşıdı. Kolay tarifi ile Amerika ve birçok Avrupa ülkesinin gözdesi haline gelen Humus, sıcacık bir pide ile inanılmaz uyum...
Hatay yöresinin sevilen lezzetlerinden kaytaz böreği, hem görüntüsü hem de muhteşem lezzeti ile damak tadına düşkün herkesin vazgeçilmezleri arasına girmeyi başarıyor. Hafif gevrek hamuru ve iç harcının muhteşem uyumu ile kaytaz böreği, evinizde...
Bu hafta sizlere Hatay yöresine ait enfes bir lezzet olan zeytinyağlı tepsi oruğunun tarifini vereceğim. Genellikle odun fırınında pişirilen zeytinyağlı tepsi oruğu, imkân olmaması halinde ev fırınlarında da yapılabilmektedir. Tarifi her ne kadar...
Sevgili Hürriyet Lezizz okurları, sizlere bu hafta yılbaşı sofralarınıza renk katacak ve herkesin severek yiyeceğini düşündüğüm közlenmiş biberli cevizli meze tarifi vereceğim. Lezzetli ve besleyici olmasının yanı sıra kolay yapımı ile de sizleri çok...
Sevgili Hürriyet okurları, bu köşede bundan sonra kısmet olursa sizlere doğduğum, büyüdüğüm ve hala yaşamakta olduğum topraklardan, Hatay mutfağından değişik lezzetlerin tariflerini vermeye çalışacağım. Umarım dener ve beğenirsiniz.