Belgin Ekmen Yenilmez
Lezizz YazarıBelgin Ekmen Yenilmez
1961 yılında Hatay'da doğdu, halen de Hatay'da yaşıyor. Yemek yapmayı, yeni tarifler denemeyi ve kendinden bir şeyler katmayı çok seviyor. Çocukları ve torunları için girdiği mutfakta olabildiğince üst kuşaklardan öğrendiği tariflere yer vermeye çalışıyor. UNESCO'nun gastronomi şehirleri arasında yer alan Hatay'a ait 600'den fazla yemek çeşidinin belirli bir bölümünü, kendi mutfağında günümüze taşıyor. Hürriyet Lezizz okurlarıyla, evinde yaptığı ve yörede sevilerek tüketilen yemeklerin tariflerini paylaşıyor.

Tüm Yazıları


Rezenenin hamur işleriyle müthiş uyumu: Hatay külçe böreği

Rezenenin hamur işleriyle müthiş uyumu: Hatay külçe böreği

Hatay civarında ‘şumra’ olarak bilinen rezenenin kattığı lezzetle damaklarda çok hoş bir tat bırakan külçe böreği, kahvaltı ya da ara öğünlerde tüketilebiliyor. İşte Hatay bölgesinin sevilen tatlarından külçe böreğinin tarifi…

11.02.2020
Oldukça kolay Hatay usulü zeytinyağlı humus tarifi

Oldukça kolay Hatay usulü zeytinyağlı humus tarifi

Doğu Akdeniz bölgesinde ana yemekle birlikte meze olarak ikram edilen Humus, son yıllarda ününü ülke sınırları dışına da taşıdı. Kolay tarifi ile Amerika ve birçok Avrupa ülkesinin gözdesi haline gelen Humus, sıcacık bir pide ile inanılmaz uyum...

08.02.2020
Hatay mutfağından bir başyapıt: Kaytaz böreği

Hatay mutfağından bir başyapıt: Kaytaz böreği

Hatay yöresinin sevilen lezzetlerinden kaytaz böreği, hem görüntüsü hem de muhteşem lezzeti ile damak tadına düşkün herkesin vazgeçilmezleri arasına girmeyi başarıyor. Hafif gevrek hamuru ve iç harcının muhteşem uyumu ile kaytaz böreği, evinizde...

08.02.2020
Kokusuyla lezzetiyle verdiğiniz emeğe değecek: Zeytinyağlı tepsi oruğu

Kokusuyla lezzetiyle verdiğiniz emeğe değecek: Zeytinyağlı tepsi oruğu

Bu hafta sizlere Hatay yöresine ait enfes bir lezzet olan zeytinyağlı tepsi oruğunun tarifini vereceğim. Genellikle odun fırınında pişirilen zeytinyağlı tepsi oruğu, imkân olmaması halinde ev fırınlarında da yapılabilmektedir. Tarifi her ne kadar...

08.02.2020
Yılbaşı sofralarınızı renklendirecek közlenmiş biberli cevizli meze

Yılbaşı sofralarınızı renklendirecek közlenmiş biberli cevizli meze

Sevgili Hürriyet Lezizz okurları, sizlere bu hafta yılbaşı sofralarınıza renk katacak ve herkesin severek yiyeceğini düşündüğüm közlenmiş biberli cevizli meze tarifi vereceğim. Lezzetli ve besleyici olmasının yanı sıra kolay yapımı ile de sizleri çok...

08.02.2020
Aya köfteli çorbayla sıcacık bir merhaba!

Aya köfteli çorbayla sıcacık bir merhaba!

Sevgili Hürriyet okurları, bu köşede bundan sonra kısmet olursa sizlere doğduğum, büyüdüğüm ve hala yaşamakta olduğum topraklardan, Hatay mutfağından değişik lezzetlerin tariflerini vermeye çalışacağım. Umarım dener ve beğenirsiniz.

08.02.2020