GeriHamur İşi Tarifleri Yarımca tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Yarımca tarifi

Yarımca tarifi

Yarımca, Ankara mutfağının sevilen tariflerinden biri. Gözlemeye benzeyen bu nefis lezzetin hamurunda az miktarda yaş maya kullanılıyor. İç harcı da eklenerek sav veya tavada çevrilerek pişiriliyor ve kenara alınıp her iki tarafı da tereyağı ile yağlanıyor. Eğer denemek isterseniz, yarımca tarifi ve malzeme listesi hemen aşağıda. Şimdiden afiyet olsun...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 60+ dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

5 kilogram un
1 çay bardağı yoğurt
2 çay bardağı süt
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Yaş maya
Alabildiği kadar su
Tuz

İçi harcı için:

1 kilogram kıyma
5 adet yumurta
8 adet kuru soğan
1 demet maydanoz
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Pul biber
Tuz

Yarımca tarifi Nasıl yapılır?

Soğanları ince ince doğrayıp tavaya alın.

Üzerine kıymayı da ilave edip renk değiştirene kadar kavurun.

Yumurtaları da ekleyip pişirin.

Maydanoz ve baharatları ilave edip ocaktan alın.

Hamuru için un, tuz, yoğurt, su, süt, yağ ve fındık büyüklüğünde yumuşatılmış mayayı bir kabın içinde yoğurun.

Daha sonra bezelere ayırıp bir yerde 15-20 dakika dinlendirin.

Her bir bezeyi yuvarlak olarak açın.

Ortasına iç harcından ekleyin.

Hamur katlayın ve kenarlarına parmakla iyice bastırın.

Hamurunuzu oklava ile alarak sac veya tavada önlü arkalı pişirin.

Piştikten sonra bir tepsiye alın ve uygun fırçayla iki tarafını da güzelce yağlayın.

Afiyet olsun...