GeriEt Yemeği Tarifleri Yaprak ciğer tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Yaprak ciğer tarifi

Yaprak ciğer tarifi

Ciğer pek çok kişinin sevmediği lezzetler arasında yer alıyor. İşte herkese ciğeri sevdirecek bir tarif.

  • Yağda
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 500 gram ciğer
  • Tuz
  • 2 adet domates
  • 4-5 adet acı biber
Kızartmak için:
  • Sıvı yağ

Yaprak ciğer tarifi Nasıl yapılır?

Ciğeri temizledikten sonra parmak kalınlığında şeritler halinde doğrayın. İyice tuzlayın ve kızgın yağda kızartmaya başlayın. Kızarırken tavaya acı biberleri atın. Domatesleri halka şekilde doğradıktan sonra onları da yağa atın. Domatesler ve biberler tam pişmeden ateşten alın.