GeriHamur İşi Tarifleri Xuixo tarifi (İspanya)
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Xuixo tarifi (İspanya)

Xuixo tarifi (İspanya)

İspanya'nın Girona şehrinden gelen hamur işi lezzetlerinden xuixo mutfakta vakit geçirmeyi sevenler tarafından ilgi görüyor. Nefis krema dolgusuyla xuixo hamuru rulo şeklinde sarılır ve yağda kızartılır. Genellikle kahvaltıda çayla birlikte tüketilen xuixo tarifi, malzemeleri ve evde kolay yapımı ile sizlerle...

  • Yağda
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

Hamuru için:

  • 500 gram un
  • 25 gram yaş maya
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 60 gram erimiş tereyağı
  • 2 büyük boy yumurta
  • 200 ml süt
  • Kızartmak için sıvı yağ

Krema dolgusu için:

  • 500 ml süt
  • 4 yumurta sarısı
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 50 gram mısır nişastası
  • 1 çay kaşığı vanilya

Üzeri için:

  • Toz şeker

Xuixo tarifi (İspanya) Nasıl yapılır?

Öncelikle hamuru için unu büyük bir kaba alın ve çukur açın.

Yaş mayayı biraz ılık süt ile karıştırın ve unun ortasına dökün.

Ardından şekeri ve tuzu ekleyin malzemeleri yavaşça karıştırmaya başlayın.

Yumuşamış tereyağı, yumurta ve kalan sütü ekleyin. Hamuru iyice yoğurun. Üzerini örtün ve mayalanması için 1-2 saat bekletin.

Krema dolgusu için; sütü bir tencereye alın ve kaynadığında altını kapatın.

Derin bir kaba yumurta sarıları, şeker, mısır nişastası ve vanilyayı ekleyerek çırpın.

Karışımı kaynayan süt ılıdıktan sonra ekleyin ve karıştırarak tekrar ocakta koyulaşana kadar pişirin. Ardından soğuması için kenara alın.

Mayalanan hamuru 1 cm kalınlığında açın ve kareler kesin. Her bir parçanın ortasına bir miktar krema koyun ve rulo şeklinde sarın.

Büyük bir tencereye sıvı yağ ekleyin ve kızdırın. Yağın çok fazla kızmamış olması hamurların içlerinin de pişmesini sağlayacaktır. Ruloların her yanınını eşit şekilde kızartın.

Kızaran ruloları yağını çekmesi için havlu kağıdın üzerine alın. Son olarak üzerlerine toz şeker serpiştirin ve servis edin.

Afiyet olsun...