Windbeutel tarifi
Almanya'nın favori lezzetleri arasında yer alan windbeutel, krema dolgusu ve yumuşacık hamuruyla yiyenleri kendine hayran bırakıyor. Muz ve mandalina ya da isteğe göre mevsim meyveleriyle de hazırlanabilen kreması ise bu tatlıyı farklılaştıran özelliklerden bir tanesi. Ayrıca hamuru hiçbir şekilde sönmüyor ve kolay kolay da bayatlamıyor. İşte klasik tatlılara farklı bir soluk getiren windbeutel tarifi sizlerle...
Yapımı için malzemeler
Hamuru için:
- 250 mililitre su
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 4 adet yumurta
- 1,5 su bardağı un
- Yarım paket kabartma tozu
İç dolgusu için:
- 1 su bardağı soğuk süt
- 2 poşet sade krem şanti
- 1 adet muz
- 1 adet mandalina ya da portakal
Üzeri için:
- 3 yemek kaşığı pudra şekeri
Windbeutel tarifi Nasıl yapılır?
Suyu derin bir tencereye koyup tereyağını ekleyin ve kaynatın.
Kaynayan suyu ocaktan alıp yavaş yavaş un ekleyin, çırparak pürüzsüz hale getirin.
Tencereyi tekrar ocağa alarak 1 dakika kadar karıştırın, daha sonra ocaktan alıp ılınmaya bırakın.
Ardından karışıma yumurtaları ekleyerek bir yandan yapışkan bir hamur elde edene kadar yoğurmaya devam edin.
Daha sonra kabartma tozunu ekleyerek iyice yoğurun.
Elde ettiğiniz hamuru sıkma torbasına doldurarak, yağlı kağıt serip unladığınız tepsiye mandalina büyüklüğünde bezeler sıkın.
Önceden 190 derece ısıtılmış fırında 30 dakika kadar üzerleri hafif kızarana kadar pişirin.
Daha sonra fırını söndürün ve kapağını açmadan 10 dakika daha fırında tutun.
Kreması için 2 poşet krem şantiyi soğuk sütle çırparak hazırlayın
İçine minik doğradığınız muzu ve zarlarını soyarak küçük küçük doğradığınız mandalinayı ekleyin.
Fırından aldığınız bezelerin biraz ılınmasını bekledikten sonra bıçakla ikiye kesin.
Arasına kremadan 1 dolu yemek kaşığı koyup kapatın ve hafifçe bastırın.
Hazırladığınız tatlıyı servis tepsisine sıralayarak üstlerine elek yardımıyla bolca pudra şekeri ekleyin. Afiyet olsun...