GeriBalık Tarifleri Vongole tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Vongole tarifi

Vongole tarifi

Farklı lezzetler denemekten hoşlanıyorsanız, tam size göre bir tarifimiz var. Vongole olarak bilinen kum midyesini, ister meze olarak ister atıştırmalık olarak tüketin. Evde yapıp gönül rahatlığıyla yiyebileceğiniz vongole tarifini mutlaka denemelisiniz. Yapılışı hemen aşağıda. Şimdiden afiyet olsun...

  • Ocakta
  • 6+ Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 kilogram vongole (Kum midyesi)
  • 5-6 diş sarımsak
  • 1 adet arpacık soğan
  • Maydanoz
  • Zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1 adet acı biber
  • 1 adet limon

Vongole tarifi Nasıl yapılır?

Vongoleleri güzelce temizlenmesi için suda bekletin.

Soğanı, biberi ve sarımsağı ince ince doğrayın.

Tendereye alıp zeytinyağı ile biraz renk alana kadar çevirin.

Üzerine limonun suyunu ekleyin.

Vongoleleri ve baharatları da tencereye alıp bir miktar su ekleyin ve midyelerin açılması için kapağını güzelce kapatın.

Böylece midyeler kısa sürede açılacak.

Midyeler açıldıktan sonra üzerine maydanoz serperek servis edin.

Afiyet olsun...