GeriHamur İşi Tarifleri Van çöreği tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Van çöreği tarifi

Van çöreği tarifi

Van çöreği, cevizli iç harcı ile ağızlarda enfes bir tat bırakan yöresel lezzetlerimizdendir. Yapımı biraz maharet gerektirse de uzun süre dondurucuda da saklayabileceğiniz Van çöreği tarifi, malzemeleri ve yapım aşamalarıyla hemen aşağıda...

  • Fırında
  • 6+ Kişilik
  • 60+ dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 250 gram eritilmiş tereyağı
  • 2,5 su bardağı ılık süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı şeker
  • 1,5 yemek kaşığı kuru maya
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • Alabildiği kadar un

İç Harcı için:

  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2,5 su bardağı un
  • 1 su bardağı ince çekilmiş ceviz
  • Tuz

Üzeri için:

  • 1 adet yumurta sarısı
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 çay kaşığı pekmez

Van çöreği tarifi Nasıl yapılır?

Mayayı, ılık süt ve şekerle eritip aktif hale getirin.

Daha sonra eritilmiş tereyağı ve sıvı yağı da ekleyip karıştırın.

Tuz ve unu da ekleyip yumuşak bir hamur elde edin.

Hamurun üzerini kapatıp mayalanmaya bırakın.

Diğer yandan bir tencereye sıvı yağ koyup orta ateşte ısınan yağa azar azar un ilave edin.

Çok sulu olmayacak şekilde bir iç hazırlayın.

Unun kokusu çıkıp rengi hafif dönünce ince çekilmiş ceviz ve biraz tuz ekleyin.

Ocağı kapatıp iç harcı soğumaya bırakın.

Mayalanan hamurdan parçalar koparıp içine soğuyan harçtan koyun ve üstünü kapatarak yavaş yavaş bastırıp iç harcın her tarafa eşit dağılmasını sağlayın.

Yağlı kağıt serili fırın tepsisine koyup üzerine yumurta sarısı, yoğurt ve pekmez karışımı sürerek çatalla delikler açın.

180 derecede ısınmış olan fırında altı ve üstü kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun.