GeriBörek Tarifleri Uşak böreği tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Uşak böreği tarifi

Uşak böreği tarifi

Farklı yörelerden farklı lezzetler denemek isteyenlere harika bir tarif!

  • Fırında
  • 6+ Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı nişasta
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 8 su bardağı un
  • 1 adet ekmeğin içi
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 4 adet kuru soğan
  • 4 adet yumurta
  • Yarım demet ıspanak

Uşak böreği tarifi Nasıl yapılır?

Yoğurma kabına unu koyup ortasını havuz gibi açın, ardından su ilave edip yoğurun. Yumuşak bir hamur elde edin. Hamuru 20 dakika dinlendirin.

Ekmek içini ufalayın. Yıkayıp süzdüğünüz ıspanağı ince ince doğrayıp bekletin.

Ayrı bir kapta yumurta, karabiber ve tuzu çırpın. Küp küp doğradığınız soğanı tereyağıyla pembeleşene kadar kavurun. Çırpılmış yumurtayı döküp hızlı hızlı karıştırın. Yumurta fazla pişmeden ocağın altını kapatın. Ekmek içi ve ıspanağı ekleyip bekletin.

Hamurdan 20 adet eşit beze yapıp pasta tabağı büyüklüğünde açın. 10 tanesinin içine eritilmiş tereyağı sürüp üst üste koyun ve hepsini fırın tepsisi büyüklüğünde açın. Sonra da yağlanmış fırın tepsisine serip hazırladığınız içi yerleştirin. Diğer 10 bezeye de aynı işlemi uygulayıp harcın üstüne serin.

Kalan yağı yumurta sarısıyla karıştırıp böreğin üstüne sürün. 175 derecelik fırında 25 dakika pişirin.