GeriÇorba Tarifleri Unlama çorbası tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Unlama çorbası tarifi

Unlama çorbası tarifi

Giresun mutfağı denilince akla hemen kara lahana gelir hiç şüphesiz. Dolmasından, yemeğine birçok şekilde tüketilen bu sebzeyi çorba olarak da çok seveceksiniz. Peki Giresun usulü unlama çorbası nasıl yapılır? İçerisinde bulunan pirinç ve bulgur sayesinde lezzetinin yanı sıra oldukça doyurucu olan unlama çorbasının tarifi…

  • Ocakta
  • 6+ Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 demet karalahana
  • 2 adet kuru soğan
  • 1 su bardağı mısır unu
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • Yarım fincan sıvı yağ
  • 1 fincan pirinç
  • 1 fincan bulgur
  • 5 bardak su
  • Tuz
  • Acı pul biber

Unlama çorbası tarifi Nasıl yapılır?

  • Lahanaları saplarından ayırın ve yıkayın.
  • Temizlediğiniz lahanaları ince ince doğrayın.
  • Üzerine mısır unu serperek karıştırın.
  • Derin bir tencerede suyu kaynatın.
  • Kaynamakta olan suyun içine unladığınız lahanaları atın.
  • Ardından soğanları incecik doğrayın.
  • Biraz kaynadıktan sonra pirinç, bulgur ve doğradığınız soğanları ekleyin.
  • En son yağı, tuzu ve biberini de ilave ettikten sonra 10-15 dakika kaynatın.
  • Çorbanız hazır.