Fotoğraf: Alamy
Son Güncelleme:
Un helvası tarifi
Şöyle mis gibi kokan tereyağlı un helvasına kim hayır der ki! Mutfağımızın vazgeçilmez tatlılarından biri olan un helvası özellikle bayram ve kandil günlerinde tercih ediliyor. Yapımı pratik gibi görünse de kıvamına çok dikkat etmekte fayda var. Herkesin çok beğeneceği bu tatlıyı ister 5 çayında isterseniz de ana yemeklerde de sunabilirsiniz. Mutlaka denemelisiniz. Şimdiden afiyet olsun...
Yapımı için malzemeler
- 2 su bardağı un
- 2 su bardağı su
- 125 gram tereyağı
- 1,5 su bardağı şeker
Un helvası tarifi Nasıl yapılır?
İlk olarak helvanın şerbetini hazırlayın.
Su ve şekeri bir tencerede karıştırın ve kısık ateşte kaynatın.
Tereyağını tavaya alın ve eritin.
Ardından unu ekleyin ve yaklaşık 20 dakika karıştırarak kavurun.
Şerbet hazır olunca helvaya yavaş yavaş ekleyip karıştırın.
Helvanız suyunu çekince 5-10 dakika daha kavurup ocaktan alın.
Dilerseniz fıstık ekleyerek servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun...