Fotoğraf: Alamy
Son Güncelleme:
Umaç helvası tarifi
Helva sevmeyen yoktur. İrmik helvası, un helvası gibi çeşitleri olan helvayı yemeklerden sonra hafif bir tatlı arıyorsanız tercih edebilirsiniz. Bu helva da Kars'a özgü bir lezzet olan umaç helvası. Çabuk hazırlanıyor olması tercih etme nedenlerinizin başında gelebilir. "Akşama nasıl bir tatlı yapsam?" diye düşünüyorsanız umaç helvasını denemelisiniz. Şimdiden afiyet olsun.
Yapımı için malzemeler
- 250 gram un
- 250 gram şeker
- 250 gram yağ
Umaç helvası tarifi Nasıl yapılır?
Önce bir kaba unu koyup üzerine hafifçe su serpin.
İki avucunuzun arasında ufalayarak umaç haline getirin.
Ocağa tencereyi koyup yağı kızdırın ve unu ekleyin.
Rengi pembeleşinceye kadar karıştırın.
Ateşten alarak önceden az suyla sulandırılmış şekeri dökerek yine karıştırın.
Helva kıvamına gelince servise yapın.