Tuzlu simit tarifi
Tatlıyla arası olmayanların tercih edebileceği çok güzel bir tarif...
Yapımı için malzemeler
- 5 su bardağı un
- 1 su bardağı tereyağı (oda sıcaklığında yumuşatılmış)
- 1 çay bardağı sıvı yağı
- 1 adet yumurta
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 paket kabartma tozu
- 1 adet çırpılmış yumurta akı
- Yarım çay bardağı susam
Tuzlu simit tarifi Nasıl yapılır?
Öncelikle derin bir yoğurma kabının içinde yumuşamış tereyağı, sıvı yağ, yoğurt, yumurta, tuz ve unu iyice karıştırıp, 5-6 dakika kadar sıkıca yoğurun. İyice kıvama gelip, özleşen hamuru bir kenarda en az 30 dakika kadar dinlendirin.
Fırın tepsisini, yumuşamış tereyağıyla iyice yağlayın. Dinlenen hamurdan, kabuksuz ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak iki elinizle arasında ince uzun şerit şeklinde yuvarlayın. Sonra da bu yuvarlak şeridin iki ucunu birleştirerek minik simit şeklini verin.
Hazırladığınız simitleri bir tasın içinde çırpılmış yumurta akına daldırın ve sonra da iyice susama bulayıp, yağlanmış fırın tepsisine dizin. En az 10 dakika önceden 175 dereceye ayarladığınız ve ısıttığınız fırında üzerileri altın sarısı renk alıncaya kadar pişirin. Fırından alıp, soğumaya bırakın ve servise sunun.