Tuzlu çay bisküvisi tarifi
Her öğün yenebilecek bir atıştırmalık.
Yapımı için malzemeler
- 100 gr margarin (oda sıcaklığında yumuşamış)
- 1 adet yumurta
- 4 yemek kaşığı kaşar peyniri (rendelenmiş)
- 1 paket kabartma tozu
- 2 su bardağı un
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
Tuzlu çay bisküvisi tarifi Nasıl yapılır?
Oda sıcaklığında yumuşamış margarini ve yumurtayı elinizle yoğurmaya başlayın. Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri, tuz, karabiber, kabartma tozu ve unu ekleyerek iyice yoğurun. Hafifçe unladığınız tezgah üzerinde yarım santimetre kalınlığında açın. Sonra bir çay bardağının ağzıyla yuvarlak yuvarlak kesin. Fırınınızı 175 dereceye ayarlayıp, önceden ısıtın. Fırın tepsisini yumuşak bir margarinle iyice yağlayın ve bisküvilerinizi aralıklı olarak dizin. Üzerleri hafif sarı-kahverengi oluncaya kadar pişirin. Piştikten hemen sonra fırından çıkarın. Soğuyunca servis edin.