GeriÇorba Tarifleri Toros çorbası tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Toros çorbası tarifi

Toros çorbası tarifi

Soğuk kış günlerinde hem içinizi ısıtacak hem de kolayca doymanızı sağlayacak ilaç gibi bir çorba mı aramıştınız? O zaman size Toros çorbasını önerelim. Bulgur, irmik, nohut, yumurta, yoğurt… İçinde yok yok bu çorba, özellikle kış aylarında vazgeçilmezlerinizden olacak. Şimdiden afiyet şifa olsun…

  • Ocakta
  • 6+ Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 su bardağı ince bulgur
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı nohut
  • 1 adet soğan
  • 1 yumurta
  • Yarım su bardağından fazla sıcak su
  • Tuz
  • Karabiber

Köfteleri haşlamak için:

  • 2 litre et suyu

Terbiyesi için:

  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 50 gram tereyağı
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ

Toros çorbası tarifi Nasıl yapılır?

Bulgur, irmik, tuz ve karabiberi derin bir kaba koyup üzerine yarım su bardağından biraz fazla sıcak su ekleyin. Üzerini 1-2 dakika kapalı tutun ve şişmelerini sağlayın. 1 yumurtanın akını ve rendelenmiş soğanı da ilave ederek güzelce yoğurun.

Ellerinizi ıslatıp hamura dönüşen karışımdan nohut büyüklüğünde köfteler yapın. Nohutları haşlanmaya bırakın. Et suyunu kaynatın ve köfteleri içine atın. Yaklaşık 10 dakika köfteler pişene kadar kaynatın. Haşladığınız nohutları ekleyerek 5 dakika daha kaynatın.

Bu sırada terbiyesini yapın. Yoğurdu, 1 yumurtanın sarısını, unu ve limon suyunu bir kapta güzelce çırpın. Kaynamakta olan köftelerin suyundan 1 kepçe koyarak yoğurdu inceltin. Yavaş yavaş, yoğurdu kesmeden terbiyeyi çorbaya karıştırarak ocağın altını kısın. 2-3 dakika daha kaynatarak ocağın altını kapatın.

Üzeri için, tereyağını ve sıvı yağı eritin. Toz biberi ve pul biberi ekleyin. Karışımı ocakta hafif yaktıktan sonra çorbanın üzerine ilave edin. Damak tadınıza göre tuzunu ilave edin. Çorbanız hazır, sıcak servis edebilirsiniz.