GeriHamur İşi Tarifleri Top top ekmek tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Top top ekmek tarifi

Top top ekmek tarifi
Kahvaltıda hangimiz sıcacık ekmeğe hayır diyebilir ki?

Kahvaltıda hangimiz sıcacık ekmeğe hayır diyebiliriz ki?

  • Fırında
  • 6+ Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 adet yumurta akı
  • 2 çorba kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket yaş maya
  • 6 bardak kadar un

Üzeri için:

  • 1 yumurta sarısı
  • Susam
  • Çörek otu

Top top ekmek tarifi Nasıl yapılır?

Geniş bir kabın içine ılık su, süt, yumurta akı ve mayayı koyun, iyice karıştırın. Tuz ve toz şekeri ekleyip eriyene kadar karıştırın. Unu eleyin, bir kısmını yavaş yavaş karışıma ekleyin ve yoğurun. Ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar un ekleyin, mayalanması için üzerini kapatarak en az 45 dakika dinlendirin.

Bu süre sonunda iki katına çıkan hamuru yine yoğurun ve yumruk büyüklüğünde yaklaşık 14 adet top ekmek yapın, yağlanmış fırın tepsisine dizin. Hamur bitene kadar aynı işlemi yapın. Üzerine ve kenarlarına da gelecek şekilde yumurta sarısı sürerek susam ve çörek otu serpin. 20-25 dakika mayalanması için bekletin.

Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında üstleri nar gibi kızarıncaya kadar pişirin (yaklaşık 20-25 dakika). 5 dakika kadar kabında dinlendirdikten sonra hemen ızgara üzerine çıkarıp soğumasını bekleyin.