GeriHamur İşi Tarifleri Tombik ekmek tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Tombik ekmek tarifi

Tombik ekmek tarifi

Tombik ekmek, genellikle dönercilerde karşımıza çıkan o yumuşacık ve pofuduk pide ekmeklerine verilen isim. İçine dilediğiniz malzemeyi koyup muhteşem sandviçler yapabileceğiniz tombik ekmek evde de kolayca yapılabilir. İşte enfes tombik ekmek tarifimiz…

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 2/3 su bardağı su
  • 2/3 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı kuru maya
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 3,5 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1/3 su bardağı ayçiçeği yağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Tombik ekmek tarifi Nasıl yapılır?

Su, süt, toz şeker ve mayayı bir kabın içerisinde karıştırın ve 5-6 dakika bekletin.

Unu bir karıştırma kabına koyun ve orta kısmına bir çukur oluşturun.

Oluşturduğunuz çukura yoğurt, ayçiçeği yağı ve mayalı karışımı ekleyip yoğurun.

En son tuzu da ilave edip iyice yoğurun.

Kıvamını bulan hamurunuzu bir kabın içerisine alın. Üzerini streç filmle kaplayıp 1 saat kadar mayalandırın.

Hamuru 6 eşit parçaya bölüp unlu tezgahta tatlı tabağından biraz ufak boyda olacak şekilde açın.

Fırını 230 derecede ısıttıktan sonra ekmekleri fırına verip 10 dakika pişirin.

Üzeri hafif kızardığında ekmekleri fırından alıp yumuşaması için üzerine bir bez örtün.

4-5 dakika sonra içini dilediğiniz malzemeyle doldurup servis edin. Afiyet olsun…