GeriHamur İşi Tarifleri Tirit tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Tirit tarifi

Tirit tarifi

Tirit yemeği her yörede farklı şekillerde hazırlanıyor. Ancak hepsinde yufka, pide, bayat ekmeğinin et veya tavuk suyuyla ıslatılması ortak yönü. Bu lezzet genellikle özel günler için hazırlanıyor. Biz de tarifimizde Bartın usulü tirit tarifine yer verdik. Eğer denemek isterseniz, tirit yapımı ve malzemeleri hemen aşağıda. Şimdiden afiyet olsun...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1,5 lt tavuk suyu
  • 500 gram tavuk ciğer
  • 2 adet kuru yufka
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Pul biber

Tirit tarifi Nasıl yapılır?

Yufkaları parçalara ayırın.

Ciğeri kavurun.

Hazırladığınız yufkaları sıcak yavuk suyuna atın.

Daha sonra yufkaları tabağa alın.

Sıvı yağı ve pulbiberi bir tava kızdırın. Dilerseniz tereyağı da tercih edebilirsiniz.

Pul biberli sosu ciğerle güzelce harmanlayın yufkaların üzerine yerleştirin.

Afiyet olsun...