Tiramisu tarifi
İtalya'nın meşhur tatlısı tiramisu, dünyanın çeşitli bölgelerinde keyifle tüketilen bir lezzet haline geldi. Kahvesi ve kakaosuyla tadına doyum olmayan bu nefis tatlı İtalyan mutfağında mascarpone peyniri ve 'biscotti savoiardi' denilen bisküvilerle yapılıyor. Ancak pasta kekiyle de hazırlanabiliyor. Peki tiramisu nasıl yapılır? Evde orjinal tiramisu için kolay tarifi...
Yapımı için malzemeler
- 1 paket kedi dili bisküvi
- 2 su bardağı süt
- 5 yemek kaşığı toz şeker
- 1 su bardağı sıcak su
- 1 yemek kaşığı granül kahve
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
Kreması için:
- 2 su bardağı süt
- 5 yemek kaşığı toz şeker
- 1 adet yumurta sarısı
- 3 yemek kaşığı un
- 200 gram labne peyniri
Üzeri için:
- 2 yemek kaşığı kakao
Tiramisu tarifi Nasıl yapılır?
Tatlınızın kreması için şeker, yumurta, un ve sütü bir tencerede karıştırın.
Kremanızı orta ateşte ksürekli karıştırın. Yoğun bir kıvam alınca ocaktan alıp soğumaya bırakın.
Sıcak su ve kahveyi karıştırın.
Kedi dilini cam tepsiye dizin ve kahve ile ıslatın.
Soğuyan kremaya da labne peynirini ekleyip mikserle çırpın.
Kremayı dizdiğiniz kedi dili bisküvinin üzerine yayın.
Daha sonra üzerine bir kat daha kahveye batırdığını kedi dili bisküvilerini dizin.
Kalan kremayı da üzerine yayıp kapatın.
Tatlınızı buzdolabında birkaç saat dinlendirdikten sonra üzerine kakao serperek servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun...