GeriKahvaltılık Tarifleri Tereyağlı yumurta kapama tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Tereyağlı yumurta kapama tarifi

Tereyağlı yumurta kapama tarifi

Kahvaltı başlı başına bir keyifken bir de işin içine birbirinden lezzetli yöresel tatlar girince adeta bir şölene dönüşüyor. Kahvaltı sofralarınızı başka bir boyuta taşıyacak leziz yöresel bir tarif arıyorsanız, tereyağlı yumurta kapama doğru bir tercih olabilir.

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 2 yumurta
  • Yarım kaşık tereyağı
  • Yarım tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 çay kaşığı kuru nane
  • Tuz

Tereyağlı yumurta kapama tarifi Nasıl yapılır?

2 adet yumurtanızı küçük bir tencereye koyun ve üzerini geçecek kadar su koyup yumurtalarınızı katı bir kıvama gelecek kadar haşlayın.

Haşlandıktan sonra soğutun ve kabuklarını soyup boylamasına ikiye bölün.

Daha sonra küçük bir tavada yarım yemek kaşığı tereyağını eritin ve üzerine 1 çay kaşığı kırmızı toz biber ekleyerek karıştırın.

Yumurtalarınızı da iç kısımları alta gelecek şekilde tavaya dizin ve üzerine tuz, nane, kırmızı pul biber ekleyerek bir kaç dakika kısık ateşte pişirin.

Sıcak sıcak servis edin.