GeriEt Yemeği Tarifleri Terbiyeli bonfile tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Terbiyeli bonfile tarifi

Terbiyeli bonfile tarifi
Ziyafet sofralarına yakışır bir tarif denemek ister misiniz?

Ziyafet sofralarına yakışır bir tarif denemek ister misiniz?

  • Ocakta
  • 6+ Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 750 gram dilimlenmiş bonfile
  • 2 diş sarımsak
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 küçük boy kuru soğan
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Terbiyeli bonfile tarifi Nasıl yapılır?

Soğan ve sarımsağı rendeleyin. Yoğurt, zeytinyağı, karabiber ve tuzla beraber karıştırın, sos haline getirin. Bonfile dilimlerini hazırladığınız sosa bulayın. Bir gece buzdolabında bekletin.

Döküm tavayı iyice ocakta ısıtın. Üzerine zeytinyağı gezdirin ve kızmış tavaya etleri dizin. Bir tarafı tam kızarmadan hemen çevirmeyin. Her iki tarafını da iyice kızartın. Kızarttıktan sonra servis edebilirsiniz.