Son Güncelleme:
Terbiyeli bonfile tarifi
Ziyafet sofralarına yakışır bir tarif denemek ister misiniz?
Yapımı için malzemeler
- 750 gram dilimlenmiş bonfile
- 2 diş sarımsak
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 küçük boy kuru soğan
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
Terbiyeli bonfile tarifi Nasıl yapılır?
Soğan ve sarımsağı rendeleyin. Yoğurt, zeytinyağı, karabiber ve tuzla beraber karıştırın, sos haline getirin. Bonfile dilimlerini hazırladığınız sosa bulayın. Bir gece buzdolabında bekletin.
Döküm tavayı iyice ocakta ısıtın. Üzerine zeytinyağı gezdirin ve kızmış tavaya etleri dizin. Bir tarafı tam kızarmadan hemen çevirmeyin. Her iki tarafını da iyice kızartın. Kızarttıktan sonra servis edebilirsiniz.