Tepside sütlü irmik tatlısı tarifi
Sütlü tatlılar özellikle yaz aylarının kurtarıcılarından. İrmik ise birçok tatlının vazgeçilmez hammaddesi. Tepside sütlü irmik tatlısı ise irmik ve sütü en iyi şekilde bir araya getiren tatlılardan. Aniden gelen misafire, bastıran tatlı krizine birebir tepside sütlü irmik tatlısı herkesin tarif dağarcığında mutlaka bulunmalı. İşte malzemeleri ve yapılış aşamaları...
Yapımı için malzemeler
- 5 su bardağı süt
- 12 yemek kaşığı irmik
- 8 yemek kaşığı toz şeker
- 1 adet limonun kabuğu
- 1 paket vanilya
Servis için:
- Hindistan cevizi
Tepside sütlü irmik tatlısı tarifi Nasıl yapılır?
Süt, irmik ve toz şekeri derin bir tencereye alın.
Tüm malzemeyi bir çırpıcı yardımıyla karıştırın.
Daha sonra tencereyi ocağa alın ve pişirmeye başlayın.
Rendelenmiş limon kabuğunu da karışıma ilave edin.
En son bir paket vanilyayı da ekleyin.
Tatlıyı sürekli karıştırarak, kısık ateşte kıvam alana kadar pişirin.
Kıvam alan tatlıyı, servis kaselerine paylaştırın.
Birkaç saat buzdolabında bekletin.
Servis etmeden önce üzerine Hindistan cevizi rendesi serpin. Afiyet olsun.