GeriTatlı Tarifleri Tepside sütlü irmik tatlısı tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Tepside sütlü irmik tatlısı tarifi

Tepside sütlü irmik tatlısı tarifi

Sütlü tatlılar özellikle yaz aylarının kurtarıcılarından. İrmik ise birçok tatlının vazgeçilmez hammaddesi. Tepside sütlü irmik tatlısı ise irmik ve sütü en iyi şekilde bir araya getiren tatlılardan. Aniden gelen misafire, bastıran tatlı krizine birebir tepside sütlü irmik tatlısı herkesin tarif dağarcığında mutlaka bulunmalı. İşte malzemeleri ve yapılış aşamaları...

  • Ocakta
  • 6+ Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 5 su bardağı süt
  • 12 yemek kaşığı irmik
  • 8 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 adet limonun kabuğu
  • 1 paket vanilya

Servis için:

  • Hindistan cevizi

Tepside sütlü irmik tatlısı tarifi Nasıl yapılır?

Süt, irmik ve toz şekeri derin bir tencereye alın.

Tüm malzemeyi bir çırpıcı yardımıyla karıştırın.

Daha sonra tencereyi ocağa alın ve pişirmeye başlayın.

Rendelenmiş limon kabuğunu da karışıma ilave edin.

En son bir paket vanilyayı da ekleyin.

Tatlıyı sürekli karıştırarak, kısık ateşte kıvam alana kadar pişirin.

Kıvam alan tatlıyı, servis kaselerine paylaştırın.

Birkaç saat buzdolabında bekletin.

Servis etmeden önce üzerine Hindistan cevizi rendesi serpin. Afiyet olsun.