GeriBörek Tarifleri Tepside çıtır börek tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Tepside çıtır börek tarifi

Tepside çıtır börek tarifi
Çay saatlerinin vazgeçilmezi nefis çıtır börek...

Çay saatlerinin vazgeçilmezi nefis çıtır börek...

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 3 adet yufka
  • 200 gram peynir
  • 1 demet yeşil soğan
  • 1 adet yumurta sarısı
Sos için:
  • 2 yemek kaşığı un
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Yarım su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı sirke

Tepside çıtır börek tarifi Nasıl yapılır?

Önce yeşil soğanları doğrayın. Bir kapta peynir ile soğanı karıştırın. Başka bir kapta sos malzemeleri olan un, sıvı yağ, su ve sirkeyi karıştırın. İlk yufkayı serin. Üzerine hazırladığınız sosu dökün ve her yerine eşit gelecek şekilde sürün. Yufkaları ortadan ikiye bölün. Geniş kısmına peynirli soğanlı harcı koyup rulo şeklinde sarın. Sardığınız börekleri tepsiye koyun. Tüm yufkalara aynı işlemi uyguladıktan sonra üzerine 1 yumurta sarısı sürerek 200 derece fırında pişirin.