GeriEt Yemeği Tarifleri Tepsi kebabı tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Tepsi kebabı tarifi

Tepsi kebabı tarifi

Tepsi kebabı denince akla genellikle tepsiye yayılmış kıymayla yapılan Antakya mutfağının nefis yemeği gelir fakat bu tepsi kebabı daha farklı. Köftelerin ve sebzelerin tepsiye tek tek dizilmesiyle hazırladığımız bu tepsi kebabı hem çok kolay hem de çok pratik. Mutlaka denemeniz gereken tarifimiz hemen aşağıda...

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 60+ dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 4-5 adet patlıcan
  • 1 çorba kaşığı salça
  • 1,5-2 su bardağı sıcak su

Köftesi için:

  • 400 gram kıyma
  • 1 adet soğan
  • 1 su bardağından biraz eksik ekmek içi
  • Yeteri kadar maydanoz
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kimyon
  • Yenibahar (köfte baharatı)
  • Sivri biber
  • Domates

Tepsi kebabı tarifi Nasıl yapılır?

Soğanı rendeleyin, köfte için olan malzemeleri ekleyin. Normal bir köfte harcı hazırlayın. Harcı 30 dakika dinlendirin, yuvarlak bir şekil verin.

Patlıcanları halka halka kesip bir patlıcan bir köfte bir domates şeklinde dizin, üzerine biberleri koyun. Başka bir kapta salçayı suda iyice ezin ve üstüne dökün.

180 derecede 45 dakika kadar pişirin.