GeriTatlı Tarifleri Tencerede sufle tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Tencerede sufle tarifi

Tencerede sufle tarifi

Çikolata krizlerinin vazgeçilmezi sufleyi tencerede yapmayı denediniz mi? Bir kere denediğinizde bir daha fırını kullanmayacaksınız. Sadece 10 dakikada pişireceğiniz bu suflenin kokusu tüm eve yayılacak. Akışkan çikolatası ve lezzetli kekiyle tencerede sufle nasıl yapılır? Tarifi ve malzemeleri aşağıda…

  • Ocakta
  • 2 Kişilik
  • 30 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı süt
  • 8 tepeleme yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket vanilya
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 80 gram bitter çikolata

Tencerede sufle tarifi Nasıl yapılır?

Geniş tabanlı bir tencereye yaklaşık olarak 3 parmak yüksekliğinde su koyup ocağa alın ve kaynamaya bırakın.

Yumurta ve toz şekeri köpürene kadar çırpın.

Ardından yağ, süt, un, kakao, vanilya ve kabartma tozunu da ekleyip tekrar karıştırın.

Hazırladığınız kek harcını kahve fincanlarına paylaştırın.

Fincanların yarısından biraz daha fazla dolmasına özen gösterin.

Çikolatayı kırıp fincanlara paylaştırın.

Kaynamakta olan suya fincanları oturtun.

Tencerenin kapağını kapatın ve bu şekilde 10 dakika pişmeye bırakın.

Kabarıp piştikten sonra tencerenin içinden alıp servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.