GeriEt Yemeği Tarifleri Tencerede şiş kebap tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Tencerede şiş kebap tarifi

Tencerede şiş kebap tarifi

Kebap yapmak için usta olmak gerekmiyor. Kendi mutfağınızda enfes kebaplar hazırlayabilirsiniz. Bu yüzden evde denemek isteyenler için tarifimiz hemen aşağıda. Kars mutfağının yöresel lezzetlerinden biri olan tencerede çöp şiş sizi asla pişman etmeyecek. Şimdiden afiyet olsun...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 750 gram kuşbaşı et
  • 3 adet kuru soğan
  • 4-5 adet domates
  • 7-8 adet sivri biber
  • Sıvı yağ

Tencerede şiş kebap tarifi Nasıl yapılır?

Domates, biber ve soğanları orta büyüklükte doğrayın.

Etleri ve sebzeleri, şişe bir et bir sebze gelecek şekilde dizin.

Uygun bir tavaya tereyağını ekleyip hazırlanan şişleri esmerleşinceye kadar çevirin.

Diğer taraftan da sosu için biberleri ufak ufak doğrayın. Bir veya iki adet domatesi de rendeleyin.

Biraz sıvı yağ ekleyerek kaynatın.

Hazırladığınız şişleri de sosun içine koyarak yarım saat kadar kısık ateşte pişirin.

Afiyet olsun...