GeriHamur İşi Tarifleri Tel kadayıf hamuru tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Tel kadayıf hamuru tarifi

Tel kadayıf hamuru tarifi

Tel kadayıf sofralarımızın en sevilen tatlılarından. Şerbetli tatlısının yanı sıra çeşitli sütlü tatlılarda hatta mantılarda bile kullanılabiliyor. Peki tel kadayıfı yufkacılardan ya da marketlerden satın almak yerine her şeyiyle kendiniz yapmaya ne dersiniz? İşte evde tel kadayıf hamuru yapmak için ihtiyacınız olan malzemeler ve yapılış aşamaları…

  • Ocakta
  • 6+ Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı su
  • Yarım su bardağı mısır nişastası
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Yarım çay kaşığı tuz

Tel kadayıf hamuru tarifi Nasıl yapılır?

Un, nişasta, tuz, yağ ve suyu derin bir kasede bir araya getirin.

Pürüzsüz bir kıvam alana kadar güzelce karıştırın.

5 dakika dinlendirin.

Hazırladığınız hamuru bir sıkma torbasına doldurun.

Köşesini mümkün olduğunca ince kesin.

Varsa sacınızı, yoksa da geniş ve yapışmaz yüzeyli bir tavayı kızdırın.

Hamuru sarmal şekilde tavaya sıkın.

30 saniye kadar pişirdikten sonra tahta bir çubuk yardımıyla tavadan alın.

Bütün hamuru bu şekilde hazırladıktan sonra üzerini örterek soğumaya bırakın.

Tel kadayıfınız hazır. Dilediğiniz gibi kullanabilirsiniz...