GeriPilav Tarifleri Tavuklu ve sucuklu paella tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Tavuklu ve sucuklu paella tarifi

Tavuklu ve sucuklu paella tarifi

İspanya mutfağının en tanınmış yemeklerinden biri olan paella, özünde bir tür pilav. Genelde kısa taneli bol nişastalı pirinçler kullanılarak yapılan paella’nın olmazsa olmazlarından biri de safrandır. İçine deniz ürünleri, çeşitli sebzeler, sucuk, tavuk gibi malzemelerin de eklenmesiyle lezzeti zirveye çıkan paella’yı biz bu tarifimizde tavuklu ve sucuklu yaptık. Siz de denemek isterseniz, Türk damak zevkine çok uygun bir paella tarifimiz var. İşte enfes tavuklu ve sucuklu paella tarifi…

  • Ocakta
  • 6+ Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 adet tavuk göğüs
  • 2 adet kuru soğan
  • 1-2 diş sarımsak
  • 150 gram sucuk
  • 1 adet kapya biber
  • 1 çay kaşığı zerdeçal
  • 1 tutam safran
  • 1 çay kaşığı kırmızı biber
  • 300 gram pirinç
  • 850 mililitre tavuk ya da sebze suyu
  • 200 gram haşlanmış bezelye
  • 1 adet limon
  • Yarım demet maydanoz

Tavuklu ve sucuklu paella tarifi Nasıl yapılır?

Tavuğu kuşbaşı doğrayın.

Zeytinyağını tavada kızdırıp tavukları yağda hafifçe esmerleşene kadar çevirin.

Soğanı yemeklik, kapya biberi ise jülyen doğrayın.

Tavukları tavadan alıp aynı tavada kısık ateşte soğanları kavurun.

Biberleri ve dövülmüş sarımsağı ilave edip 1 dakika daha çevirin.

Ardından sucuğu ekleyip yağı çıkana kadar kavurun.

Baharatları ve pirinci ekleyip 2 dakika daha kavurduktan sonra tavuk suyunu ilave edin.

Kaynamaya başladığında tavukları yeniden ekleyip kısık ateşte arada karıştırarak 20 dakika pişirin.

Bezelyeleri de ekleyip 5 dakika daha pişirdikten sonra limon dilimleri ve kıyılmış maydanozla servis edin. Afiyet olsun…