GeriÇorba Tarifleri Tavuklu un çorbası tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Tavuklu un çorbası tarifi

Tavuklu un çorbası tarifi

Tavuk çorbası hem lezzetiyle hem de besleyici özelliğiyle sofraların baş tacıdır. Özellikle tavuklu un çorbasının tadı da bir başkadır. İçindeki tavuklarıyla yemeye doyamayacağınız bu çorba tarif listelerinizin en sevilenlerinden biri haline gelecek. Akşam sofranızda tavuklu un çorbası size eşlik etsin isterseniz, işte tarifi... Şimdiden afiyet olsun...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 adet tavuk göğsü
  • 2 yemek kaşığı tavuk suyu
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Sıvı yağ
  • Tuz
  • Pul biber
  • Nane

Tavuklu un çorbası tarifi Nasıl yapılır?

Tavuk etini tencereye alıp haşlayın.

Piştikten sonra bir tabağa alarak soğutun ve suyunu ayırın.

Haşlanan tavuğu didikleyin.

Bir tavada unu kavurun.

Tencereyi ocağa alın. Yağ ve salçayı ekleyip kavurun.

Ardından tavuk suyunu ve etini ekleyin.

Unu da suyla karıştırıp tencereye ekleyin.

Üzerine su, pul biber ve naneyi de ilave edip 10-15 dakika kadar kısık ateşte pişirin.

Afiyet olsun...