GeriÇorba Tarifleri Tavuklu paça çorbası tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Tavuklu paça çorbası tarifi

Tavuklu paça çorbası tarifi

Tavuklu paça çorbası kıvamı ve lezzetiyle özellikle kış aylarında mutlaka sofranızda bulunması gereken çorbalardan. Üstelik içindeki sirke ve sarımsak sayesinde adeta doğal bir bağışıklık savaşçısı. Öğünlerinizden eksik etmemeniz gereken bu şifalı çorbanın malzemeleri ve yapılış aşamaları aşağıda. Çok beğeneceğinize eminiz. Afiyet olsun...

  • Ocakta
  • 6+ Kişilik
  • 60+ dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 500 gram kemikli tavuk eti
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet patates
  • 4-5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 3 litre su
  • Karabiber
  • 1 yemek kaşığı un
  • 3-4 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 adet yumurta
  • 1 tutam tuz
  • 2 diş sarımsak
  • 3 yemek kaşığı sirke
  • Tereyağı
  • Pul biber

Tavuklu paça çorbası tarifi Nasıl yapılır?

Tavukları tencereye alın.

Patates ve soğanı soyup dörde bölün ve tavuklara ekleyin.

3 litre su ve 4-5 yemek kaşığı sıvı yağ ile haşlayın.

Etler yumuşayıp kemikten ayrıldığında suyu süzüp kenara alın.

Etleri bir çatal yardımıyla didikleyin ve karabiber ekip onu da kenara alın.

Un, yoğurt ve yumurtayı bir kasede iyice çırpıp çorbanın terbiyesini hazırlayın.

1,5 litre tavuk suyunu ölçüp tencereye alın ve ısıtmaya başlayın.

Tavuk suyu kaynamaya başladığında bir miktarını unlu karışıma ekleyerek terbiyeyi ılıştırın ve çorbaya ekleyin.

Kaynayıp koyulaşmaya başladığında didiklediğiniz etleri de çorbaya ilave edin.

Son olarak tuzunu eklediğiniz çorbanızı kaselere bölüştürün.

Üzerine dövülmüş sarımsak ve sirke sosu gezdirin.

Tereyağı ve pul biberi tavada kızdırıp onu da çorbaların üzerine ilave edin.

Sıcak servis yapın, afiyet olsun…