GeriHamur İşi Tarifleri Tavuklu krep tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Tavuklu krep tarifi

Tavuklu krep tarifi

Farklı lezzetlere açık olanlar için, tavuklu krep tarifi...

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 2 adet kemiksiz but
  • 8-10 adet mantar
  • Yarım kutu çiğ krema
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • Karabiber
  • Tuz
Krep için:
  • Yarım litre süt
  • 1 adet yumurta
  • 7-8 yemek kaşığı un
  • 1-2 yemek kaşığı sıvı yağ
Süslemek için:
  • Krep sayısı kadar dilimlenmiş kaşar peyniri
  • Tatlı kırmızı biber
  • Yeşil biber
  • Havuç

Tavuklu krep tarifi Nasıl yapılır?

Butları ve mantarları kuşbaşı doğrayın. Tereyağını  tavaya koyun ve kızdırın. İçine tavukları atın beyazlayana kadar kavurun. Mantarları ekleyin, tavuklar iyice pişene kadar soteleyin ve içine kremayı ekleyin. 3-4 dakika kadar pişirerek ateşten alın.

Krep malzemelerini derin bir kap içinde iyice çırpın ve 2 yemek kaşığı sıvı yağı kızdırdığınız tavada önlü arkalı pişirin.

Her bir krepin ortasına tavuklu harçtan koyularak rulo şeklinde sarın, cam tepsiye yerleştirerek üzerine 1'er dilim kaşar peyniri koyarak 180 derece fırında peynirler eriyene kadar fırınlayın.

Biberleri ve havuçları ince ince dilimleyin ve kreplerin üzerine serperek servis yapın.