Tavuklu ıslama börek tarifi
Lezzetiyle sizleri kendine hayran bırakan bu tarifi çok beğeneceksiniz.
Yapımı için malzemeler
- 2 adet hazır yufka
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- Yarım su bardağı süt
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı tavuk suyu (sıcak)
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı un
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 su bardağı taze kaşar peyniri
- 1 su bardağı haşlanmış bezelye
- 150 gram haşlanmış tavuk göğsü
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
Tavuklu ıslama börek tarifi Nasıl yapılır?
Beşamel sosu hazırlamak için zeytinyağını tavaya koyup ısıtın. Üzerine un ekleyin, dibinin tutmaması için 2-3 dakika karıştırın. Kaynar sütü azar azar ilave edin. Tuz ve karabiberini ekleyin. Sos kaynayıncaya kadar karıştırın, sonra ocaktan alın.
İç harcı için haşlanmış tavuk göğüslerini küp küp doğrayıp derin bir kaseye alın. Üzerine kaşar peyniri, bezelye, tuz, karabiber ve beşamel sosu ilave edip karıştırın.
Fırın tepsisini yağlayın. İki yufkayı buruşturarak üst üste koyun, dört eşit parçaya bölün, böylece 8 parça yufka elde etmiş olacaksınız. Süt, yumurta, yoğurt ve sıvı yağı bir kasede karıştırın. Karışımı fırçayla tepsideki yufkaların üzerine sürün. Kalan yufkaları da tepsiye yerleştirip aralarına sütlü karışımdan sürün. Yufkaları 180 derecelik fırında 15 dakika kadar pişirin. Fırından çıkardığınız yufkaların üzerine tavuk suyu gezdirin. En üste tavuklu iç harcı ilave edin ve ucundan başlayarak rulo yapın. Rulo yaptığınız yufkayı fırın kağıdıyla kaplayın. Aynı ısıdaki fırında 20 dakika daha pişirin. Fırından çıkardığınız böreğin kağıdını çıkarın. Dilimleyerek servis edin.