GeriTavuk Yemeği Tarifleri Tavuk taşlık kavurma tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Tavuk taşlık kavurma tarifi

Tavuk taşlık kavurma tarifi

Taşlık tavuğun ve diğer kanatlıların sindirim sisteminin bir parçası, yani bir nevi midesi. Tavuğun katısı da denen taşlık, doğru pişirildiğinde çok lezzetli olabilir. Sakatat sevenlerin çok beğeneceği taşlık, özellikle kavurulduğunda nefis oluyor. İşte tavuk taşlık kavurma tarifimiz…

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 60+ dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 kilogram taşlık
  • 1 adet kuru soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 3 adet domates
  • 2 adet kırmızı biber
  • 3 adet çarliston biber
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Kekik
  • Zeytinyağı

Tavuk taşlık kavurma tarifi Nasıl yapılır?

Taşlıkları temizleyip 1 saat haşlayın.

Soğan, sarımsak ve biberleri yemeklik, domatesleri küp küp doğrayın.

Haşlanan taşlıkları da küçük parçalar halinde doğrayın.

Zeytinyağını tavada kızdırıp önce soğanı ardından sarımsağı ekleyip kavurun.

Biberleri ekleyip kavurmaya devam edin.

Domatesleri ve taşlığı da ekleyip güzelce kavurun.

Baharatları, son olarak da tuzu ekleyin ve yemeğinizi sıcak servis edin. Afiyet olsun…