Tavuk tantuni tarifi
Tantuni denince akla genellikle etle yapılan tantuniler geliyor ama tavukla da çok nefis tantuni yapmak mümkün. Ekmek arası ya da lavaş dürüm olarak servis edilebilen tavuk tantuni, lezzetiyle etle yapılan tantuniyi aratmıyor. Hele bir de üzerine yoğurtlu sos gezdirirseniz enfes bir yemek elde edebileceğiniz tavuk tantuni için malzemeler ve yapılış aşamaları aşağıda. Afiyet olsun…
Yapımı için malzemeler
- 500 gram tavuk göğsü
- 2 adet kuru soğan
- 3 adet domates
- Yarım demet maydanoz
- Zeytinyağı
- Tuz
- Karabiber
- Kimyon
- Pul biber
- 4 adet lavaş
Sosu için:
- Yoğurt
- Dilerseniz sarımsak
- Tereyağı
- Kırmızı pul biber
Tavuk tantuni tarifi Nasıl yapılır?
Tavukları haşlayıp küçük küpler halinde doğrayın.
Tavayı güzelce kızdırıp zeytinyağını ve baharatları kokusu çıkana kadar tavada çevirin.
İçine tavukları ekleyip dışları kızarana kadar kavurun.
Soğanı piyazlık, domatesleri ise küp küp doğrayın.
Tavukları ocaktan almadan hemen önce soğanı ve domatesi ekleyip karıştırın.
İnce kıyılmış maydanozu da ilave edip malzemeyi lavaşlara bölüştürün.
Dürüm haline getirdikten sonra dilerseniz üzerine çırpılmış yoğurt ve kırmızı biberli yağ gezdirerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun…