GeriÇorba Tarifleri Tavuk paça tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Tavuk paça tarifi

Tavuk paça tarifi

Yapımı hem kolay hem de lezzetli olan doyamayacağınız enfes bir tarif!

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 2 adet tavuk göğsü
  • 8 bardak su
  • 6 diş sarımsak
  • 2 adet limonun suyu
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 adet yumurtanın sarısı
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kırmızıbiber

Tavuk paça tarifi Nasıl yapılır?

Tavukları 8 bardak suyla haşlayın. Elinizle ince ince didikleyin. Dövülmüş sarımsak ve limonu karıştırın. Çorbaya ilave edin. Tuzunu kontrol edin.

Un ile yumurta sarısını çırpın. Yavaş yavaş çorbanın içine karıştırın. Kesilmemesi için karıştırarak, kaynamasını bekleyin. Servis yaparken, kırmızı biberle yağı kızdırıp üzerine dökün.