GeriMutfak Tüyoları Tavuk köftesi nasıl yapılır? Tavuk köftesi tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Tavuk köftesi nasıl yapılır? Tavuk köftesi tarifi

Tavuk köftesi nasıl yapılır? Tavuk köftesi tarifi

Kolayca hazırlanan öğle ve akşam yemekleriniz için harika bir alternatif olacak, tavuk köftesi nasıl yapılır? Tavuk köftesi yapmanın püf noktaları nelerdir? Neredeyse her insanın vazgeçilmezi olan köfteleri bir de tavuk eti  ile denemek isteyenler için tarifi bütün detaylarıyla hemen aşağıda…

Tavuk köftesi yapmak için gerekli olan malzemeler

600 gram kemiksiz tavuk göğsü
1 adet yumurta
1 adet kuru soğan
1 tatlı kaşığı kekik
1 çay kaşığı tuz
4 yemek kaşığı galeta unu dilerseniz bayat ekmek içi
Çeyrek demet nane
Yarım tatlı kaşığı kimyon
Yarım çay kaşığı karabiber
Çeyrek demet maydanoz
2 yemek kaşığı zeytinyağı

Tavuk köftesi yapmaya, tavuk göğüs etini küçük parçalara doğrayıp, mutfak robotundan geçirip kıyma haline getirmekle başlayın. İsteğinize göre keskin bıçak ya da zırh kullanarak satır kıyması formuna getirin. Hazırladığınız kıyma harcını derin bir kaba alın. Yumurtayı, galeta ununu veya bayat ekmek içlerini harca ekleyin. Üzerine kekiğini, kimyonunu, tuzunu ve karabiberini ilave edin.

Kuru soğanı, naneyi, maydanozu ve kişnişi iri iri doğrayın. Doğradığınız malzemeleri mutfak robotundan geçirerek bütün malzemeleri karıştırma kabına alın.

Kaptaki malzemeleri iyice karışana kadar yoğurun. Köfte harcından ceviz büyüklüğünde parçalar alın ve ellerinizi zeytinyağına bulayın. Harcı yuvarlayarak top şekline getirin, parmaklarınızla üstünden ve altından bastırarak yassı şekline getirin. Zamanınız kısıtlı değilse hazırladığınız köfteleri, buzdolabında 20 dakika kadar bekletin böylece lezzeti daha iyi olacaktır.

Yağsız tavayı ateşte kızdırın. Tavanın yağsız olması çok önemli. Çünkü şekil verirken ellerinizi yağa bulamıştınız. Köfteleri arkalı önlü çevirerek, renk alana kadar kızartın. Dilediğiniz garnitürlerle sıcak olarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

TAVUK PİŞİRİRKEN ÇOK İŞİNİZE YARAYACAK DÖRT PÜF NOKTASI

 

False