GeriEt Yemeği Tarifleri Patates püreli köfte tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Patates püreli köfte tarifi

Patates püreli köfte tarifi

Patates-köfte denince akla genelde ya İzmir köfte gibi sulu tarifler ya da kuru köfte ile patates kızartması eşleşmesi gelir. Biz bu tarifte bu ikiliye farklı bir gözle baktık ve kızarmış köfteleri yumuşacık patates püresinin üzerine yatırdık. Hem daha hafif hem de çok ama çok lezzetli oldu.

  • Yağda
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 500 gram köftelik kıyma
  • 4 adet patates
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz

Kızartmak için:

  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ

Patates püreli köfte tarifi Nasıl yapılır?

Patatesleri soyup küp şeklinde doğrayın. Tencereye alıp üstünü kapatacak kadar su koyun. Tuz atın ve patatesleri yumuşayana kadar haşlayın. Çatalla ezip püre haline getirin. İçine 1 tatlı kaşığı tereyağı koyun.

Kıymaya yoğurt, rendelenmiş soğan, karabiber ve tuz atıp iyice yoğurun. 15 santimlik uzun köfteler yapın.

Köfteleri una bulayıp kızgın yağda kızartın. Patates püresinin üzerine koyup servis yapın.