Tavuk kalamar tarifi
Kalamar tadında tavuk yemeye hazırsanız, bu tarif tam size göre! Yapımı ve kolay malzemeleriyle harika bir aperatif atıştırmalık olan tavuk kalamar tarifi, malzemeleri ve yapılışı hemen aşağıda haberimizde...
Yapımı için malzemeler
- 900 gram tavuk göğsü
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı köri
- 1,5 çay kaşığı tuz
- 1 diş sarımsak
Sosu için:
- 1 adet yumurta
- 1 şişe maden suyu
- 1,5 çay kaşığı tuz
- 5 yemek kaşığı un
- 1 çay kaşığı karbonat
Kızartmak için:
- Sıvı yağ
Tavuk kalamar tarifi Nasıl yapılır?
Öncelikle tavukları parmak kalındığında kesin.
Sarımsakları ezdikten sonra baharatları ve tuzu ekleyin.
Tavukları bu sosa bulayıp buz dolabında 1 saat kadar dinlendirin.
Sosu için; yumurta ve sodayı iyice çırğın.
Un tuz ve karbonatı ekleyip çırpmaya devam edin.
Tavukları sosa bulayıp bu şekilde de on dakika kadar bekletin.
Yağı kızartma tavasına alın ve yağ kızdığında tavukları arkalı önlü güzelce kızartın.
Dilerseniz sarımsaklı ve naneli yoğurt sosu hazırlayarak servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun...