GeriTavuk Yemeği Tarifleri Tavuk haşlama tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Tavuk haşlama tarifi

Tavuk haşlama tarifi

Tavuğu genelde kızartılmış haliyle severiz. Fakat, tavuk haşlamasının da kızartması kadar güzel olduğunu söyleyebiliriz. Üstelik, içerisinde çeşitli sebzeler de bulunduğu için oldukça faydalı. Nefis tadıyla her lokmada ayrı seveceksiniz. Lafı fazla uzatmadan, işte tavuk haşlama tarifi... Denemeden geçmeyin.

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 adet tavuk budu
  • 2 adet patates
  • 2 adet havuç
  • 2 adet kuru soğan
  • Karabiber
  • Tuz

Tavuk haşlama tarifi Nasıl yapılır?

Havuç, soğan ve patateslerin kabuklarını soyun ve irice doğrayın.

Tavuğu ve sebzeleri bir tencereye alıp üzerini geçecek şekilde su ilave edin.

Karabiber ve tuzu da ekleyip kaynamaya bırakın.

Kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte bir süre haşlayın.

Sebzeler yumuşayınca ocaktan alın.

Afiyet olsun...