GeriTavuk Yemeği Tarifleri Tavuk etli kuru bamya tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Tavuk etli kuru bamya tarifi

Tavuk etli kuru bamya tarifi

Çankırı mutfağı, birbirinden lezzetli yemekleriyle dikkat çekiyor. Et yemeklerinden tatlısına birbirinden güzel yemekleri bulunan Çankırı'nın kuru bamya yemeği de yiyenler tarafından çok seviliyor. Peki tavuk etli kuru bamya nasıl yapılır? İşte sofralarınızın yıldızı olacak tavuk etli bamya tarifi...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 adet kuru soğan
  • 250 gram tavuk eti
  • 100 gram kuru bamya
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım limon suyu
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Karabiber
  • Kimyon
  • Kırmızı biber
  • Tuz 
  • Su

Tavuk etli kuru bamya tarifi Nasıl yapılır?

Kuru bamyayı bez içinde ovarak tüylerinden temizleyin.

Bamyaları limonlu sıcak suda haşlayın.

Soğanları ince ince doğrayın.

İnce kıyılmış soğan, salça, tereyağı, tuz, karabiber, kimyon ve kırmızı biberi bir tencerede kavurun.

Soğanlar hafif pembeleştikten sonra tavuk etini koyun ve suyu çekene kadar karıştırın.

Üzerine su ilave edin ve etin pişmesini bekleyin.

Üzerine yarım limon suyunu ilave edin.

Piştikten sonra sıcak suda haşlanan kuru bamyayı tencereye koyun ve pişirin.

Afiyet olsun.