GeriSebze Yemeği Tarifleri Tavuk etli kuru bamya tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Tavuk etli kuru bamya tarifi

Tavuk etli kuru bamya tarifi

Nefis bir bamya tarifiyle karşınızdayız: Tavuk etli kuru bamya. Çankırı yöresine ait olan bu yemek hem doyurucu hem de malzemeleri herkesin evinde bulunabilecek basitlikte. İçine tavuğun da eklenmesiyle bamya sevmeyenlerin bile artık seveceği bir yemek haline gelen tavuk etli kuru bamyayı mutlaka denemelisiniz. Şimdiden afiyet olsun...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 baş soğan
  • 250 gram tavuk eti
  • 100 gram kuru bamya
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • Limon suyu
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Karabiber
  • Kimyon
  • Kırmızı biber
  • Tuz 
  • Su

Tavuk etli kuru bamya tarifi Nasıl yapılır?

Çiçek bamyayı bez içinde ovarak ya da sudan geçirerek tüylerinden temizleyin.

Bamyaları limonlu sıcak suda haşlayın.

Su kaynayınca çıkarıp ipinden sıyırın.

Ayrı bir tencerede tereyağını eritin.

İnce kıyılmış soğanı ve salçayı kavurun.

Damak zevkinize göre tuz, karabiber, kimyon ve kırmızı biberi ilave edin.

Soğanlar iyice kavrulunca tavuk etini koyun ve suyunu çekene kadar karıştırın.

Üzerine yeteri kadar su ilave edip etin pişmesini bekleyin.

Etler yumuşayınca üzerine limon suyu ilave edin.

Son olarak sıcak suda haşladığınız çiçek bamyayı da tencereye ilave edin ve hepsini bir kez daha pişirin.

Sıcak servis edin, afiyet olsun...