GeriTavuk Yemeği Tarifleri Tavuk dolması tarifi ve yapımı
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Tavuk dolması tarifi ve yapımı

Tavuk dolması tarifi ve yapımı

Özel günlerin özel yemeği tavuk dolmasının, Muğla usulüyle hazırlanışını denediniz mi? Denemediyseniz çok şey kaybedersiniz. İç pilavındaki ciğerin lezzeti, nar gibi kızarmış köy tavuğuyla birleşince akıllara durgunluk veren bir tat ortaya çıkıyor. Peki tavuk dolması nasıl yapılır? Tek başına sofraların sultanı olacak bu lezzeti hazırlamak gözünüzü korkutmasın. Şimdiden afiyet olsun.

  • Fırında
  • 6+ Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 adet bütün tavuk 

İç malzemesi:

  • 200 gram tavuk ciğeri
  • 1 su bardağı pirinç 
  • 1 çay bardağı zeytinyağı 
  • 1 çay bardağı sıcak su 
  • Karabiber
  • Kimyon
  • Tuz 
  • Maydanoz

Sos malzemesi: 

  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı 
  • 1 yemek kaşığı salça 

Tavuk dolması tarifi ve yapımı Nasıl yapılır?

Tavuğu temizleyin ve alttan göğüs kafesine doğru açın.

Ciğeri doğrayın ve bir tavada kızdırılan yağda kavurun.

Pirinç ve sıcak suyu da ekleyerek kavurma işlemine devam edin.

İç pilav suyunu çekince ocağın altını kapatın.

Üzerine karabiber, kimyon ve tuz serpip karıştırın.

Hazır olan iç pilavı tavuğun içine doldurun.

Bu arada derin bir tencerede su kaynatın.

Doldurduğunuz tavuğu tencereye alıp, haşlamaya bırakın.

Haşlanma işlemi yaklaşık 1 saati bulabilir.

Haşladıktan sonra zeytinyağı ve salçayla hazırlanan sosu tavuğun üzerine sürüp, 15 dakika fırında pişirin.

Bütün şekilde servis edin. Afiyet olsun...