GeriBalık Tarifleri Tavada somon tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Tavada somon tarifi

Tavada somon tarifi

Somon pratikliğiyle çok sevilen bir balık. Soğuk deniz balığı olduğu için de yağlı bir yapısı var. Bu nedenle tavada somon pişirirken buna dikkat etmek gerekiyor. Aşağıdaki tarifimizi tam olarak bu durumlar için tasarladık. Tavanızın yapışmasını önleyecek kadar yağ, somonu pişirirken yeterli olacak. Şimdiden afiyet olsun!

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • Kişi başı 1 adet somon fileto
  • 2 yemek kaşığı mısır unu
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Bir tutam tuz

Tavada somon tarifi Nasıl yapılır?

Somon filetoları güzelce yıkadıktan sonra sularının süzülmesini bekleyin.

Öncelikle filetonuzun her iki yüzünü tuzlayın. Bu sırada kızartma tavasını zeytinyağı ile hafifçe yağlayın ve ocağınızı orta ateşte açın. Ardından sırayla somon filetoların her iki yüzünü mısır ununa bulayın.

Tavaya bıraktığınız somon filetoların her iki yüzünü de 3'er dakika pişirin. Tavadan alır almaz servis edin.