Tatlı ekşi soslu karides tarifi
Tatlı tuzlu lezzetlerin bir arada sunulduğu dikkat çekici bir tarif...
Yapımı için malzemeler
- 500 gram ayıklanmış karides
- 1 adet armut
- 1/4 yemek kaşığı esmer şeker
- 1/2 yemek kaşığı istiridye sosu
- 1/4 yemek kaşığı mısır nişastası
- 1/4 yemek kaşığı soya sosu
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı su
- 2 diş sarımsak
Tatlı ekşi soslu karides tarifi Nasıl yapılır?
Armutları yıkayın; kabuğunu soymadan yarım santimetre kalınlığında dilimleyin. Sarımsağı ezin. Tencereye sıvı yağı koyun. 2 dakika sonra karidesleri ve armut dilimlerini ekleyip 7 dakika pişirin. Bir karıştırma kabında esmer şeker, istiridye sosu, mısır nişastası, soya sosu, ezilmiş sarımsak ve suyu karıştırıp sosu hazırlayın. 2 dakika daha pişirin. Karides ve armutları sosla birlikte servis tabaklarına alın. Farklı bir sunum için karidesleri kuyruklarını ayıklamadan da kullanabilirsiniz.