GeriBalık Tarifleri Tatlı ekşi soslu karides tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Tatlı ekşi soslu karides tarifi

Tatlı ekşi soslu karides tarifi

Tatlı tuzlu lezzetlerin bir arada sunulduğu dikkat çekici bir tarif...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 500 gram ayıklanmış karides
  • 1 adet armut
  • 1/4 yemek kaşığı esmer şeker
  • 1/2 yemek kaşığı istiridye sosu
  • 1/4 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1/4 yemek kaşığı soya sosu
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı su
  • 2 diş sarımsak

Tatlı ekşi soslu karides tarifi Nasıl yapılır?

Armutları yıkayın; kabuğunu soymadan yarım santimetre kalınlığında dilimleyin. Sarımsağı ezin. Tencereye sıvı yağı koyun. 2 dakika sonra karidesleri ve armut dilimlerini ekleyip 7 dakika pişirin. Bir karıştırma kabında esmer şeker, istiridye sosu, mısır nişastası, soya sosu, ezilmiş sarımsak ve suyu karıştırıp sosu hazırlayın. 2 dakika daha pişirin. Karides ve armutları sosla birlikte servis tabaklarına alın. Farklı bir sunum için karidesleri kuyruklarını ayıklamadan da kullanabilirsiniz.